Nová koupelna může být splněným snem, ale i noční můrou. Jak správně vybrat materiály, barvy, povrch a design, aby vše klaplo a výsledek byl přesně takový, jaký si přejete? Investice do nové koupelny je vždy velká a často vyžaduje významné omezení kvality života v bytě či domě, kde probíhá. Koupelna je z provozu vyřazena třeba i na několik týdnů. Je tedy důležité ujistit se, že toto omezení bude mít výsledek, který za to stojí. Čtěte dál a dozvíte, na co je důležité se při rekonstrukci koupelny zaměřit, kde si raději připlatit a kde naopak není nutné zbytečně vyhazovat peníze.

Dvakrát měř, jednou řež

Co je nezbytné zvážit předtím, než se do předělávání koupelny pustíte? Odpovězte si na následující otázky:

  • Chci koupelnu pro rodinu nebo jen pro občasné využití?
  • Jaký materiál, design a barva se mi líbí?
  • Kolik chci investovat peněz?

Jakmile si budete schopni pravdivě a úplně odpovědět na tyto otázky, máte z poloviny vyhráno. Důležité je vědět, co chcete, a poté je o mnoho snadnější zvolit řešení, které vaše představy naplňuje. Velkou roli hrají také vaše finanční prostředky. V dnešní době se dá řada věcí pořídit levně, ale musíte počítat, že jedinečné designové kousky nebo neobvyklé materiály a provedení budou něco stát. Je pak na vás, jakou cestu zvolíte.

Bez obkladů to nepůjde

Nejdůležitější součástí každé Do koupelny jsou vhodné i dřevěné obklady. Právě ty vytváří celkový estetický dojem, a především hrají nenahraditelnou úlohu v praktičnosti koupelny. Zvolené obklady jsou tím, co vaši koupelnu chrání před vlhkostí a vodou a co také určuje, jak snadno se bude koupelna udržovat a jak dlouho vydrží. Pokud jste s financemi na štíru, jsou obklady tou jedinou věcí, do které se vždy vyplatí investovat. Může to být sice značná částka, ale kvalita materiálu se projeví především při dlouhodobém používání. A nikdo určitě nechce pracnou rekonstrukci koupelny řešit po pár letech znovu.

Dřevo jako materiál budoucnosti

Ve světe obkladů dnes existuje celá řada možností. Už dávno neplatí, že musíte zvolit obligátní kachličky nebo plastové panely. Doba pokročila a nabízí nespočet možností. Jednou z nejpopulárnějších je v poslední době dřevěné obložení v koupelně. Pro řadu lidí to stále zní jako nesmysl. Dřevo do koupelny? To je přeci hrozně nepraktické, ne? Opak je pravdou, dřevo dominuje v žebříčkách oblíbenosti, a rozhodně to není kvůli tomu, že by se jednalo o nějakou módní vlnu. Důvody jsou čistě praktické:

  • Dřevo skvěle hlukově i tepelně izoluje.
  • Nabízí netradiční design, který poskytuje domáckou atmosféru.
  • Je odolné a po speciální úpravě zcela odolává vodě, parám i vlhkosti.
  • Snadno se udržuje a má dlouhou životnost.

Na koupelnové obkladydo koupelny se často využívá dřevo z tropických dřevin, které je již samo o sobě stavěné na vyšší teploty a vlhkost. Díky novým technologiím je však možné do koupelny použít i naše dřeviny, stačí je vhodně ošetřit speciálním nátěrem a lakem, který zabrání tomu, aby se dřevo kroutilo nebo chytilo plíseň. Opravdu nemusíte mít žádné obavy, dřevěné obklady do koupelny jsou vyzkoušeny, testovány a prověřeny a za své vlastnosti se skutečně mohou zaručit. Výrobci nabízí širokou škálu barevných dekorů a provedení, které budou odpovídat vašemu stylu a dalším parametrům.

 

V nabídce Drdlik.cz si určitě vyberete.

Váš tým Drdlík– rodinná firma s tradicí

Sdílejte a získejte odměnu

Nakoupili jste u nás naše výrobky a už máte hotovo? Začněte nás sledovat na instagramu a pochlubte se vaší realizací s hashtagem #instagramdrdlik. Získáte od nás odměnu!