Powered by Smartsupp

Rozhodli jste se pro novou střechu. Ze všech nabízených možností jste vybrali střešní krytinu EUREKO, čímž vám gratulujeme v dobré volbě. Jenže zde vaše práce ještě nekončí. Jednou z mnoha výhod této střešní krytiny je i to, že si ji můžete položit na střechu svépomocí.

Pokládka není složitá, ale dopadne dobře jen za předpokladu, že se budete pečlivě držet přiloženého montážního návodu a dodržovat všechna uvedená doporučení. Jen tak lze zaručit, že plastový šindel bude skutečně funkční a bude schopna odolávat všemu působení přírodních podmínek tak, jak slibuje.

Práce kvapná, málo platná

Dříve než se pustíte do práce, opravdu pečlivě si prostudujte celý návod. Ujistěte se, že máte všechno potřebné náčiní, že máte dostatečné množství šablon EUREKO DDS II a je také postaráno o vaši bezpečnost. Jedná se o výškovou práci, při které je nutné mít jištění a pracovat opatrně, aby nedošlo ke zranění.

Častou chybou je to, že nemáte čas a chcete mít hotovo, co nejdříve. Jenže pokládání šablon vyžaduje preciznost a nelze se domnívat, že vše na první pokus zapadne do sebe jako dílky puzzle. Na práci si vyhraďte dostatek času, abyste nepracovali pod tlakem a stresem.

  • Dbejte na bezpečnost.
  • Neignorujte návod.
  • Postupuje pomalu.

Aby dobře sloužila

EUREKO je skládaná krytina, a proto je nutné vždy použit pojistnou hydroizolační fólii. Řada lidí pak udělá první zásadní chybu při pokládání fólie, kdy podcení nutnost pečlivého přelepení přesahů a montáž v úžlabí. Už tato první chyba může být tím, co vám v budoucnu způsobí potíže.

Montáž šindele se vždy provádí shora dolů s pokládkou zleva doprava. Šablona se přibíjí dvěma hřebíky, které však nedotahujeme zcela. Dbát je nutné také na vytvoření dilatační mezery v odvodňovací drážce, aby krytina správně fungovala i při měnících se teplotách.

Nejkritičtější pasáž pokládky je úžlabí a nároží. Aby se vše dobře povedlo, vždy šablony nejdříve pokládejte „na zkoušku“ bez hřebíků a až poté, co jste s výsledkem zcela spokojeni, je napevno přibijte.

V nabídce Drdlik.cz si určitě vyberete.

Váš tým Drdlík– rodinná firma s tradicí. 

Sdílejte a získejte odměnu

Nakoupili jste u nás naše výrobky a už máte hotovo? Začněte nás sledovat na instagramu a pochlubte se vaší realizací s hashtagem #instagramdrdlik. Získáte od nás odměnu!