Powered by Smartsupp

Kdo by netoužil si po náročném pracovním dni sednou do vířivky, ztlumit světla, pustit oblíbenou hudbu a dopřát si sklenku sektu nebo jiný drink? Nenajde se snad nikdo, kdo by takový relax a pohodu neocenil. Jenže naše možnosti jsou většinou omezené a na návštěvu wellness není čas ani peníze. Co kdybychom vám ale řekli, že tento sen nemusí být zas tak vzdálený? Stačí mít jen trochu představivosti, udělat pár nezbytných kompromisů, a i vaše koupelna se může proměnit v ráj klidu, pohody a odpočinku. Možná se budete muset smířit s těsnějšími prostory a zapomenout na obsluhu, která se stará o vaše pohodlí, ale jinak je váš sen docela snadno uskutečnitelný.

Wellness u vás doma

V poslední době se lidé stále častěji zajímají o možnost včlenění wellness prvků právě do svých vlastních koupelen doma. Zvlášť pokud žijete v domě či větším domě, opravdu to není taková utopie, jak by se na první pohled mohlo zdát. Základem je chtít, mít vizi, prostředky a nenechat se zastrašit překážkami.

Základem je samozřejmě prostor. Žádná koupelna není nafukovací, a tak musíte pracovat s tím, co máte. Chytře zvolený nábytek nebo vybavení však mohou pomoci prostor vhodně využít a překvapí vás, kolik se toho do vaší koupelny vlastně vejde. Asi jen málokdo si dokáže představit wellness bez několika nezbytností:

  • vířivka
  • příjemné světlo, teplo a vůně
  • uklidňující prostředí, ze kterého dýchá pohoda a relax.

To vše můžete mít i u vás doma. Pokud nemáte místo na vanu, stále můžete využít moderní sprchové kouty, které mají i sedátko a masážní trysky, které vás uvolní podobně jako koupel plná bublinek. V koupelně volte tlumené osvětlení, které se dá ideálně regulovat. Nemusíte se bát i dekorací ze svíček – vše však samozřejmě tak, aby nemohlo dojít k nebezpečí vzniku požáru.

Barvy a materiály hrají důležitou roli

Ideálními barvami do wellness koupelny jsou bílá, béžová, dřevěné motivy, případně odstíny meruňkové nebo šedé. Vyhněte se agresivním a výrazným barvám, ty na naši mysl působí zneklidňujícím dojmem. Ohledně nábytku sáhněte po čistých jednoduchých liniích a držte se pravidla, že méně je někdy více. Čím méně nábytku budete v koupelně mít, tím více prostoru zbude pro vanu a dekorace, které jsou pro vytvoření té správné wellness atmosféry nezbytné. Spíše než do velkých úložných prostorů investujte do poliček nebo stojanů, které můžete využít nejen k odkládání kosmetických produktů, ale také k umístění nezbytných dekorací.

Nejvhodnějším materiálem do wellness interiéru je bezpochyby dřevo. Dřevěný obkladový panel do koupelny má tak úžasné relaxační vlastnosti:

  • dodává pocit tepla, domácké pohody a bezpečí
  • příjemně voní, dotváří atmosféru interiéru
  • vede nás zpět k přírodě a přírodním motivům a materiálům, které nám usnadní uvolnění.

Řada lidí se dřeva v koupelně zbytečně obává. V dnešní době již není problém použít v koupelně dřevo bez obav, že by se kroutilo, bobtnalo nebo snad plesnivělo. Moderní technologie a způsob ochrany dřeva se postarají o to, že dřevo bude mít dlouhou životnost a bude vám dělat radost několik desítek let. Namísto kachliček zvolte dřevěné obklady do koupelny. Jsou doslova mistrovským dílem, které umí navodit pocit plastičnosti povrchu a vytvářet při tlumeném světle skutečně jedinečný interiér, který vám pomůže snadno relaxovat. Výbornou volbou je i dřevěná podlaha. Na rozdíl od studené dlažby příjemně hřeje a krásně sjednocuje celý interiér v jeden osobitý celek. Dřevěné obkladové panely do koupelny jsou ideální volbou pro ty, kteří nechtějí dělat kompromis mezi požadavky na design i praktičnost. Dřevo splňuje obojí a nikdy nebudete litovat, že jste se pro tento materiál rozhodli. Na trhu je široká škála dekorů, barevných kombinací i vzorů, které lze snadno kombinovat a umístit do jakéhokoliv interiéru.

Nezapomeňte na doplňky

Velkou roli hrají také doplňky. Bez nich nemůže být žádná wellness koupelna úplná. Právě doplňky se postarají o vytvoření tiché a klidné atmosféry. Existuje řada možností, které můžete zvážit:

  • rostliny
  • svíčky
  • bambusové doplňky
  • aroma dekorace a další.

Vaší fantazii se opravdu meze nekladou. Je jen na vás, co vám dělá radost, uklidňuje vás a dodává vám pocit pohody a odpočinku. Pokud si na doplňky příliš nepotrpíte a nechcete za ně vyhazovat peníze, investujte alespoň do aromatické svíčky nebo vonného difuzéru. Aromaterapie je velice účinný způsob, jak navodit stav klidné mysli a relaxace. Vsaďte na vůni vanilky, čokolády, karamelu, levandule nebo šeříku. Tato vůně váš mozek spolehlivě převedu do stavu odpočinku, kdy nemyslíte na nic jiného než na vás a vaši chvilku pro sebe.

Pokud si wellnes rádi užíváte ve dvou, nezapomeňte nakoupit také masážní oleje, žínky nebo lufy, které vám společné chvíle ještě více zpříjemní. Masérku si do vaší koupelny asi nepozvete, ale váš partner či partnerka se mohou postarat o podobně smyslný zážitek. Velký rozdíl udělá i bohatá pěna do koupele s pečujícími esenciálními oleji nebo vhodné kosmetické přípravky pro péči o pokožku celého těla.

Wellness koupelna je skvělým moderním trendem, který ale nejspíš bude stále více populární. Proč jezdit kvůli odpočinku a relaxaci do drahých hotelů nebo wellness center, když můžete to stejné prožít v pohodlí domova. Pokud tedy patříte k těm, kteří rekonstrukci koupelny plánují a zatím hledají nápady, jak ji pojmout, nechte se inspirovat a vytvořte ve svém interiéru něco nezapomenutelného a jedinečného. Budete si ale muset toto tajemství pečlivě střežit sami pro sebe, nebo se u vás brzy budou tvořit zástupy přátel a rodiny.

V nabídce Drdlik.cz si určitě vyberete.

Váš tým Drdlík– rodinná firma s tradicí

Sdílejte a získejte odměnu

Nakoupili jste u nás naše výrobky a už máte hotovo? Začněte nás sledovat na instagramu a pochlubte se vaší realizací s hashtagem #instagramdrdlik. Získáte od nás odměnu!