Powered by Smartsupp

Vybíráme dřevěné obklady podle formátů - Rozměr - 1180/590/320 x 100/80/60 mm

Tvar a velikost obkladů ovlivňuje náročnost a rychlost instalace.

Obklady jsou k dispozici v obdélníkovém, čtvercovém i kulatém tvaru v mnoha variantách velikostí. Od jednotlivých kusových obkladů velkých pár centimetrů až k velkoplošným panelům. Oblíbené jsou třeba mozaikové čtverce či panely větších rozměrů, někdy samolepicí, které usnadňují instalaci. Obklady malých rozměrů jsou praktické při instalaci na plochy nepravidelných tvarů. Velké panely jsou skvělé na velké plochy pravidelných rozměrů bez výklenků, šikmin a podobných prostorových záludností. Při výběru obkladů je dobré věnovat pozornost také tomu, zda je obklad určen pro instalaci přímo na zeď, anebo se instaluje na rošt. Pokud nejde o samolepicí obklady, je nutné spolu s obložením zakoupit také speciální lepidlo a pomůcky k instalaci. Velmi efektní jsou obklady s 3D efektem, které na zdi netvoří jednolitou vrstvu, ale jednotlivé kousky obkladu mají nepravidelnou tloušťku, takže zasahují do prostoru, což na ploše působí velmi dynamicky a zajímavě. Dřevěné obklady dle formátů mají jasně vypovídající charakter. Půjde o rychlou instalaci? Budete potřebovat rošt nebo si vystačíte s lepením? O tom všem rozhodují konkrétní formáty, kterých je více než dost. Dokazují to třeba i dřevěné obklady ze starých lodí. Věnujte volbě správného formátu dostatečnou pozornost.

Více informací
Specialistka
Kateřina Vám ráda poradí
Pondělí až pátek od 7:00 - 15:00 hod.
Do 2 pracovních dnů odpovíme
Zobrazit filtry

Dřevěné obklady dle formátů

Tvar a velikost obkladů ovlivňuje náročnost a rychlost instalace.

Obklady jsou k dispozici v obdélníkovém, čtvercovém i kulatém tvaru v mnoha variantách velikostí. Od jednotlivých kusových obkladů velkých pár centimetrů až k velkoplošným panelům. Oblíbené jsou třeba mozaikové čtverce či panely větších rozměrů, někdy samolepicí, které usnadňují instalaci. Obklady malých rozměrů jsou praktické při instalaci na plochy nepravidelných tvarů. Velké panely jsou skvělé na velké plochy pravidelných rozměrů bez výklenků, šikmin a podobných prostorových záludností. Při výběru obkladů je dobré věnovat pozornost také tomu, zda je obklad určen pro instalaci přímo na zeď, anebo se instaluje na rošt. Pokud nejde o samolepicí obklady, je nutné spolu s obložením zakoupit také speciální lepidlo a pomůcky k instalaci. Velmi efektní jsou obklady s 3D efektem, které na zdi netvoří jednolitou vrstvu, ale jednotlivé kousky obkladu mají nepravidelnou tloušťku, takže zasahují do prostoru, což na ploše působí velmi dynamicky a zajímavě. Dřevěné obklady dle formátů mají jasně vypovídající charakter. Půjde o rychlou instalaci? Budete potřebovat rošt nebo si vystačíte s lepením? O tom všem rozhodují konkrétní formáty, kterých je více než dost.

 

Dřevěný obklad je tou nejpřirozenější věcí, kterou můžete zakomponovat do svého interiéru. Přírodní bytová dekorace dodávající konkrétní místnosti zcela novou a originální tvář. Na celkový vzhled a pocit útulnosti má samozřejmě vliv nejenom obklad podle druhu dřeva, ale také dle formátu. Provedení dřevěných obkladů sehrává klíčovou a zásadní roli.

Formát obkladu prozrazuje, zda budete investovat do obkladových panelů, mozaikových obkladů a mnohých další. Každý prostor vybízí k použití něčeho trochu jiného. Naštěstí je tu bezpočet variant z pohledu tvaru, druhu dřeva, velikosti a těch nejmenších detailů. Přehled rozměrů vám o daném formátu napoví daleko více.

Dřevěné obklady dle formátů mají jasně vypovídající charakter. Půjde o rychlou instalaci? Budete potřebovat rošt nebo si vystačíte s lepením? O tom všem rozhodují konkrétní formáty, kterých je více než dost. Dokazují to třeba i dřevěné obklady ze starých lodí. Věnujte volbě správného formátu dostatečnou pozornost.

 

Nejčastější dřevěné obklady dle formátů

Každý z nás má trochu odlišnou představu o tom, jak má vypadat jeho interiér. Někdo volí obklady dle odstínu, jiný zase dle místnosti. Vše se ale mnohdy odvíjí od toho podstatného, čímž je formát dřevěného obkladu a jeho fyzické provedení. V tomto směru se nemusíte omezovat.

Tvar dřevěného obkladu pochopitelně souvisí s konkrétní dřevinou, povrchovou úpravou, prostorovým efektem i tloušťkou, hmotností a ostatními parametry. Dřevěné obklady podle formátů vám umožní popustit uzdu fantazii a kreativitě.

 

Od obdélníku až po čtverec

Tvar je výchozím bodem dřevěného obkladu jak z pohledu vzhledu, tak následné instalace. Dřevěné obklady mohou mít podobu čtverce, obdélníku a výjimkou není ani kulaté zpracování. Na tvar navazuje přehled rozměrů, které mnohé vypovídají o tom, jak bude vlastně probíhat proces montáže.

  • Instalace přímo na zeď
  • Instalace na rošt

S tím vším se pojí také složitost práce a rychlost realizace. V závislosti na typu dřevěných vnitřních obkladů budete potřebovat vhodné příslušenství k obkladům. Pokud nejde o samolepící obklady, přichází na přetřes lepidlo a nezbytné nástroje.

 

Formát obkladu přináší neomezené možnosti realizace

Formát dřevěného obkladu samozřejmě volte s přihlédnutím k tomu, v jaké místnosti bude použit. Díky odlišným způsobům instalace lze dřevěné obklady aplikovat na stěnu, ale také na šikminy, nejrůznější výklenky a ostatní atypické části interiéru. Ať už se rozhodnete pro jednotlivé kusy nebo dáte přednost originalitě v podání obkladů ze starých lodí, možnosti využití jsou neomezené.

  • Obývací pokoj
  • Ložnice a ostatní pokoje
  • Chodba a zádveří
  • Jídelna

Patříte k příznivcům pravidelnosti nebo naopak dáváte zelenou nepravidelnosti? Chcete obklady stejně tlusté nebo je vám sympatičtější odlišná tloušťka a vyvolání 3D efektu? Toužíte spojit krásu s praktickým využitím v podání akustických panelů? Ať tak či onak, výběr dřevěných obkladů podle formátů je skutečně bohatý, díky čemuž si svůj bytový či komerční prostor dokáže zvelebit každý.

Zpět nahoru
sortiment lamelových stěn

Jaké jsou druhy lamelových stěn

Představení lamelových stěn.

obklad WWD MasK

Rádce pro jednodušší výběr dřevěných obkladů

Vybírejte srdcem obklad se Vám musí především líbit. To je základ.

Sdílejte a získejte odměnu

Nakoupili jste u nás naše výrobky a už máte hotovo? Začněte nás sledovat na instagramu a pochlubte se vaší realizací s hashtagem #instagramdrdlik. Získáte od nás odměnu!